– Dels gick det bra i Karlsborg men det var också en av sommarens finaste kvällar, vädret och platsen var magisk. Efter soundcheck fick vi låna båtar så vi åkte ut och simmade, berättar Patrik Krall.

– Vi fick också bra uppbackning av kommun och föreningar som hjälpte till att genomföra arrangemanget. Åker vi till en ort ska det bli årets händelse och när vi var där fick vi den känslan.

Gänget som ska stå på scenen nästa sommar består av nykomlingarna Ola Salo, Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson, Christer Björkman, Kamferdrops, Mendez, Ida Redig och Mariette. Komikern Marika Carlsson efterträder Per Andersson och Özz Nujen. Två artister kommer tillbaka, Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson.

Melodifestivalprofilen, sångaren och musikalartisten David Lindgren är ny programledare. Diggiloo har sedan starten 2003 letts av Lasse Holm men nu till sommaren har han alltså fått en efterträdare.

– Jag är 50 procent Lasse Holm och 50 procent Robbie Williams, säger David Lindgren i ett pressmeddelande.

Han hoppas att Diggiloo ska göra att fler får upp intresset för okända sidor av musiken.

– Vi kör pop, schlager, disco och rock, men även light jazz, light opera och ett stänk av musikal och latino. Vi är orädda och vill ta ut svängarna.