Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Digitalt årsmöte fungerade väl hos SPF

SPF Seniorerna i Tidaholm har kunnat genomföra sitt årsmöte digitalt.

Föreningslivet har haft stora problem under tiden med pandemin. Många möten har ställts in eller genomförts digitalt med betydligt färre deltagare än vad som annars brukar vara fallet.

Pensionärsorganisationerna har som regel högt deltagande vid sina månadsträffar, men nu har SPF i Tidaholm inte träffats sedan mars 2020.

Därför var det nästan historiskt, då man nu höll ett digitalt årsmöte, vilket kräver både bättre förberedelser och en nödvändig samordning. Därför var det både spännande och en utmaning, när SPF Seniorerna, Tidaholm, höll årsmöte den 7 juni, med stor hjälp av Studieförbundet Vuxenskolan.

Årsmötet kunde därför genomföras utan större problem, med mötets ordförande Krister Rohman, som med ordning och reda kunde förbereda och genomföra besluten. Föreningen har för närvarande cirka 300 medlemmar. Då antalet val är ett 50-tal, krävs mycket förarbete av valberedningen, även om man den här gången hade ovanligt många omval av naturliga skäl.

Första månadsmötet i år planeras till september, då förhoppningsvis restriktionerna inte längre sätter alltför stora hinder i vägen. Pensionärsorganisationerna i Tidaholm får inte längre bidrag från kommunen men i gengäld kan vi disponera lokalerna i Villan utan särskild avgift, vilket är generöst, om vi jämför med andra kommuner i regionen.

Styrelsens ordförande är Agneta Hendrikson och Birgitta Karlsson, som är kassör och också ledamot i styrelsen. Övriga i styrelsen är Ulf Persson, Katrin Kvarnliden, sekreterare, Matts Bengtzon, Anita Wolmér och Jan-Ove Piehl, samtliga omval.

Ordinarie ledamöter i KPR, Kommunala Pensionärsrådet, är Agneta Hendrikson, Anita Wollmér och Barbro Holmberg med Sven Sandrén och Birgitta Brothén som ersättare.

En viktig uppgift är att delta i telefonringningen, där telefonörer från föreningen ringer regelbundet till människor, som är ensamma och som gärna vill ha någon att tala med. En annan viktig uppgift har Nils Werner, webbansvarig och ansvarig för hemsidan.

Det gäller att ta vara på den erfarenhet och kunskap som Seniorerna har men också att erbjuda den sociala kontakt, som alla behöver, särskilt om man inte längre har alla de möten man hade i arbetslivet.

Lars Hjertén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Västgöta-Bladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel