Pappan och dottern sitter med en bandspelare mellan sig. Planen är en gemensam bok. Men åldrandet hinner ikapp pappan och samtalen blir oförutsägbara och splittrade.

De oroliga är en lekfull och utforskande roman av Linn Ullman om ett barn som inte kan vänta med att växa upp, och om två föräldrar som helst vill vara barn. En berättelse om minnen och glömska och alla historier som utgör ett liv.

Skådespelaren Rebecka Hemse beskriver föreställningen som lekfull, allvarlig, oroande men förhoppningsvis också rolig.

– Jag tror att publiken kan känna igen sig när de ser De oroliga, de kanske minns sina liv och sin barndom. Kanske tänker de på hur barnet de en gång var för alltid är en del av deras liv, säger Rebecka Hemse i ett pressmeddelande.

Rebecka Hemse har tidigare varit ute på en kort Riksteaterturné med föreställningen Den Girige och ser fram emot att få spela ute ilandet igen.

– Det ska bli roligt och spännande att få se nya platser och möta en ny publik. Det finns så många fina små och stora scener runt om i Sverige, både moderna och gamla historiska teaterbyggnader som jag ser framemot att spela på, Jag har rest relativt lite i Sverige så det känns lyxigt att få möjlighet att göra det, säger Rebecka Hemse, skådespelare.