Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dricksvatten infekterat av tarmbakterier – magsjuka kan spridas

Dricksvattnet i Timmersdala är infekterat av tarmbakterier. Boende, med anslutning till kommunalt vatten, uppmanas därför av Skövde kommun att koka sitt vatten innan man dricker det. Om man skulle få i sig vattnet, utan att ha kokat det, kan man drabbas av magsjuka.

På sin hemsida skriver Skövde kommun att vattenprover visar på att vattnet i Timmersdala innehåller koliforma bakterier, tarmbakterier – vilket betyder att vattnet inte är rent och att det kan leda till magsjuka.

LÄS MER: ”Kan ta en vecka innan det är löst”

För att undvika bakterierna ska man koka upp vattnet tills det bubblar kraftigt.

”Vi vet i dagsläget inte när kokningsrekommendationen kommer att hävas, utan du som bor och vistas i området uppmanas att följa uppdateringar på Skövde kommuns hemsida och på Facebook”, skriver kommunen på sin hemsida.

På söndagens eftermiddag ställer kommunen ut en vattentank med dricksvatten vid Billingsdals äldreboende. Tanken beräknas vara på plats klockan 17.00. Här kan man sedan hämta vatten i flaskor eller dunkar.

Kommunen meddelar att man spolar ledningsnätet och att denna spolningen kommer att fortsätta under natten mellan söndag och måndag. Under måndag förmiddag tas nya vattenprover, preliminära resultat av proverna väntas senast onsdag morgon.