Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drifters lägger ner: ”Det känns fruktansvärt jobbigt”

Dansbandet Drifters har bestämt sig för att lägga ner verksamheten. – Men vi släpper en sista låt, och kommer nog att göra en avskedsspelning också, säger bandets sångerska, Erica Sjöström.

Drifters har varit ett begrepp inom dansbandsvärlden sedan 1962, då bandet bildades i Skövde. Många tusentals människor har genom åren lyssnat och dansat till deras musik.

Men nu har man beslutat sig för att lägga ner verksamheten.

– Vi har en tid pratat om att lägga ner bandet, och när nu corona-situationen gjorde att alla inbokade spelningar försvann, så bestämde vi oss för att nu får det vara nog, säger bandets sångerska Erica Sjöström, som bor i Lidköping, där bandet numera har sin bas.

– Dansbandsbranschen har haft det svårt under många år, och många band har fått lägga ner. Vi i Drifters har varit lite bortskämda med att kunna spela på heltid, med uppåt tolv speltillfällen och mer ändå per månad och mycket publik.

Men i takt med att publiken rent allmänt har minskat på dansbanorna har arrangörerna dragit in på antalet spelningar.

– Det två sista åren har det varit tungt för oss i och med att samtliga har jobbat heltid med musiken, utom jag som också jobbar som lärare på AMB (Academy of Music and Business) i Vara.

– Vi vet ju inte när vi får komma tillbaka och spela, så vi bestämde oss för att det blir nu vi slutar. Så det var inte corona som gjorde att vi slutar, men det var det som bestämde tidpunkten.

Bandet skriver på sin Facebooksida:

"Vi vill tacka Drifters medlemmar genom åren, alla kollegor och sist men absolut inte minst vår kära publik och vänner som vi haft så himla mycket kul med genom åren. All vår kärlek till er. /Erica, Stellan, Robban, Johan och Ronny."

– Det känns fruktansvärt jobbigt just idag och jag är helt ur gängorna. Men vi har också fått mycket kärlek från fansen via sms, telefonsamtal och sociala medier.

– Det som vi känner inte blev värdigt med det här avslutet, är att vi inte fick någon chans att ta farväl av vår publik och träffas en sista gång, säger Erica Sjöström sorgset.

Men för alla Drifters fans finns ett ljus i mörkret.

– Så sent som idag har vi pratat med vårt skivbolag, och ska släppa en låt som legat färdiginspelad några år. Den heter "Kommer du tillbaka" och är en väldigt vacker kärleksballad som vill vi ge som ett tack till vår publik, säger Erica som har varit med i bandet sedan 1999.

Dina bästa minne från tiden med Drifters?

– Ett av de bästa minnena är vår karriär i Tyskland. Där hette vi Midsommar, sjöng på tyska, gjorde två album och mängder med tv-framträdanden.

– Även när vi vann årets band 2004 är ett kärt minne.

Drifters har sedan starten haft många medlemmar. Den sista sättningen består av Stellan Hedevik, klaviatur, Ronny Nilsson, gitarr, Robert Olsson, trummor, Johan Häglerud, bas och så Erica Erica Sjöström sång, saxofon, flöjt och dragspel.

Helt slut på bandets karriär är det kanske ändå inte.

– Jag har idag också pratat med vår keyboardist, Stellan Hedevik, som varit med i 37 år, och vi kom fram till att det blir nog en avskedsspelning trots allt, när corona-smittan lagt sig.

– Vi har märkt att fansen, precis som vi, har ett behov av att få mötas en sista gång. Det blir ingen avskedsturné utan bara en enda sista spelning. Den som vill komma och kramas får komma då, säger Erica Sjöström.