Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duktiga elever fick stipendier

 
Student 2018
Visa alla artiklar

Vilma Holmgren, elev vid Gymnasium Skövde, är en av många duktiga studenter som fick ta emot stipendium. Hon får en studieresa till Aten. SKÖVDE

Många elever har på olika sätt visat framfötterna under sin studietid och belönades med stipendier under examensdagen.

En av dem är Vilma Holmgren. Hon har visat goda studieresultat i latin och har fått ett stipendium av Föreningen Svenska Atheninstitutets vänner och Staffan Edmars fond, en studieresa till Aten.

Det är Svenska Atheninstitutet som anordnar resan 2- 9 maj där stipendiaterna gör studiebesök och utflykter till arkeologiskt kända landmärken i Grekland.

Vilma Holmgren är väldigt intresserad av språk och av humanistiska ämnen. Hon har läst franska och spanska och har fått DELE, som är ett spansk internationellt språkdiplom.

Tillsammans med andra elever på skolan har Vilma påverkat skolan att utöka kursen i latin och nu fördjupar de sina kunskaper gällande den romerska och grekiska kulturen, samt latinet som språk.

Här hittar du stipendiaterna på alla skolor i Skövde.

I nuläget saknas tyvärr namn från Praktiska. Vi hoppas kunna uppdatera texten.