Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter ett år med avstängda bussdörrar – Västtrafik börjar öppna dörrarna igen

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Sedan i mars har framdörren på Västtrafiks bussar varit stängd för resenärer och de främre sätena har varit avspärrade – men det kan det snart bli ändring på.

För att skydda busschaufförerna från att utsättas för smitta, beslutade Västtrafik för snart ett år sedan att stänga framdörren för påstigning.

Men det kan snart komma att ändras (tillbaka), meddelade Västtrafik under tisdagen.

Nu har nämligen Arbetsmiljöverket godkänt en lösning – för att bussarna ska få öppna framdörrarna igen ska ett skyddsglas monteras runt förarhytten.

Det innebär också att man som resenär kommer att kunna köpa biljett ombord igen.

Först ut är Borås, sedan övriga Sjuhärad och Tvåstad. Det är ännu oklart vilket datum bussarna i Skaraborg får sitt skyddsglas, men enligt Västtrafik är målet att alla bussar ska kunna har trygga lösningar på plats till sommaren.

Det är dock fortfarande rekommenderat från Folkhälsomyndigheten att du som är 16 år eller äldre bär munskydd under rusningstid i kollektivtrafiken för att minska smittspridning av covid-19.