Nya säsongen av SVT:s långkörare ”På spåret” håller på att spelas in i Göteborg – och tittarna kan vänta sig flera förändringar till premiären.

Först stod det klart att Augustifamiljen, husband i ”På spåret” de senaste tio åren, fått sparken. Nu skriver GP även att det kritiserade momenten Listan, som infördes för tre år sedan, tas bort från programmet.

– Det stämmer. Listan var ett moment som funkade bra för oss i programmet, i och med valsituationen. Men vi fick en del kritik för hur det sedan blev i tv, säger Charles Franz till tidningen och berättar att det är en högljudd, ilsken och engagerad tittaskara som ligger bakom den programändringen.

– Oerhört många har hört av sig. Vi kan ju inte vara helt tondöva för det, så vi tänkte om.

Klart: De ersätter

I stället för Listan har ”På spåret” valt att ta tillbaka två moment som tidigare har varit med i programmet: Retur och Vem där.

– Det blir en minuts film som rullar, där ledtrådarna blir allt lättare. Den som drar först får svara. Rätt ger tre poäng och fel ger minus tre. Vi har gjort det här för de riktigt trogna ”På spåret”-tittarna”. Hoppas att de blir glada, säger Charles Franz.

Den nya säsongen har premiär i SVT den 6 december.