Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekbom stängs av efter knätackling

Falköpingskillen Viktor Ekbom, 29, stängs av efter knätacklingen mot en Röglespelare i går. Frölundabacken bestraffas även med böter på drygt 15 000 kronor. – Det här känns riktigt illa, säger han till GT.

I samband med att Frölunda mötte Rögle i SHL i går tacklade Viktor Ekbom Rögles Lucas Elvenes. Ekbom bestraffades inte under matchen, utan det var först i efterhand, när situationsrummet tittat på situationen, som Falköpingssonen anmäldes till disciplinnämnden. Nämnden menar att det var en knätackling och nu står det klart att Ekbom stängs av.

– ”Tacklingen är vårdslös och det är stor skaderisk”, motiverar disciplinnämnden på SHL:s hemsida.

LÄS MER: Ekbom byter SHL-klubb

Viktor Ekbom stängs av i tre matcher och får, utöver avstängningen, även böta 15 626 kronor.

– Det är helt felaktigt, det är bedrövligt rent ut sagt. Han blev inte skadad heller. Visst, kollar man på bilderna från en vinkel så kan det se illa ut. Men kollar du från alla vinklar så ser man att jag träffar bröstet först. Det här känns riktigt illa faktiskt, säger han till GT.

LÄS MER: Ekbom har landat i Göteborg – efter stökiga avslutet i Örebro