Det blir fint främmande när det arrangeras en provencalsk afton på Ekebergs gård i Tidaholm lördagen den 21 april.

Lena och Gösta Linderholm bjuder på sång och kåseri.

–Vi är jätteglada över att de är kommer hit, säger Maria Gyllensvaan.

Lena och Gösta Linderholm bjuder på sång och kåseri när det bjuds in till provenclask afton på Ekebergs gård den 21 april.

Ekebergs gård står bakom arrangemanget tillsammans med Enoteca Gärdstorp och Wrågården. De utlovar en provencalsk afton med underhållning samt mat och dryck. Det sker lördagen den 21 april i samma lokal som man använder när Ekebergs gård deltar i Konstnatta.

–Vi har runt hundra platser och det finns ännu möjlighet att anmäla sig. Det är först till kvarn som gäller och sista datum att anmäla sig är 7 april, tipsar Maria Gyllensvaan, Bo Högberg och Henrik Alexandersson.

Bo Högberg, som varit bonde i Yllestad i 40 år, är numera pensionär och researrangör för Enoteca Gärdstorp på halvtid och han har bland annat anordnat resor en resa i vinets, matens och kulturens tecken till Provence. Då blev han bekant med paret Linderholm. Bo och Maria är vänner sedan tidigare och därför var inte steget särskilt långt att arrangera något tillsammans. Med på tåget är även Wrågården som dukar upp en buffé med inspiration från Provence och Lena och Gösta Linderholms bok Blå, blå lavendel i Provence. Till buffén serveras ett passande sorts vin.

–Vi kommer att plocka lite smaker därifrån, det blir helt klart franskinspirerad smak, utlovar Henrik Alexandersson, Wrågården.

Gösta Linderholm är sångare och kompositör. Hans mest kända låt är tveklöst Rulla in en boll och låt den rulla, men han kan lägga till ett stort antal sånger och visor till sin CV. Han är gift med Lena och tillsammans har de skrivit flera böcker. Hon är också konstnär, Lena målar akvareller och ägnar sig även åt porslinsmålning och batik. Paret bor och verkar omväxlande i Strängnäs och i Provence, i den lilla kommunen Curnier.

–Det ska bli spännande att de kommer, tycker trion som samarbetar för första gången.

Det kan ge ringar på vattnet.

– Vi får göra en utvärdering efteråt för att se om det blir en fortsättning.

"Vi har runt hundra platser och det finns ännu möjlighet att anmäla sig. Det är först till kvarn som gäller och sista datum att anmäla sig är 7 april", tipsar Bo Högberg, Maria Gyllensvaan och Henrik Alexandersson.