Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elisa tar Italien till Skövde

Elisas föräldrar hittade hennes namn i Italien när hon var liten. Nu är Skövdesångerskan tillbaka i Rom tillsammans med Magnus Carlsson, Tommy Nilsson och Sofia Källgren. – Det är en fantastisk stad som rymmer massor av historia och det är ett av mina stora intressen, säger Elisa till tidningen.

Tanken är att showkvartetten på plats ska hitta inspiration till ett italienskt tema i årets upplaga av Christmas Night.

– Vi ska sätta oss i eftermiddag och se om vi kan komma fram till ett intressant låturval, men det finns otroligt mycket att välja på, konstaterar Elisa.

Har du någon egen favorit som du gärna skulle framföra på scenen?

– När jag var liten lärde jag mig Luciasången på italienska och den tycker jag mycket om. Vi spelade faktiskt in den på en julskiva med dansbandet 2013, fortsätter sångerskan.

Släpper egen julskiva

Elisa Lindström släpper dessutom en egen julskiva i höst med spår hons gjort ihop med Mats Wester, kanske mest känd som den ena halvan av Nordman.

– Det är inte omöjligt att vi plockar något material från min produktion, konstaterar hon.

Har du hunnit se något av Rom ännu?

– I går var vi ute på en fotosession och efteråt stannade jag kvar och tittade på Colloseum, men jag skulle gärna hinna se Vatikanen också.

Under sina morgonpromenader har sångerskan också hunnit passera Spanska trappan och Fontana di Trevi.

Italien har greppet

På plats finns också Magnus Carlsson som turnerat med julshowen under många år.

– Jag har besökt Rom många gånger, både privat och i arbetet. Där finns modern och äldre musikkultur, sida vid sida. Jag tänkte att det är en utmärkt att på plats att inleda arbetet i höst. Man kan säga att Italien sedan länge kopplat greppet om mig, säger Magnus Carlsson.

Ulveus svenska text

Christmas Night har under åren haft många teman, bland annat har man låtit sig inspireras av Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

Och den förstnämnde har faktiskt bidragit till årets show.

Björn har skrivit en svensk text till Sara Brightmans och Andrea Bocellis storslagna duett "Time to say goodbye".

– I svensk version heter den "Jag går dit du går", berättar Magnus.

Hur fick du idén om att ympa in lite Italien i det svenska vintermörkret?

– Det var faktiskt inte min idé, utan ett förslag från produktionen, medger sångaren.

Men sanningen är att han redan var såld på landet.

– Det var de italienska Eurovisionbidragen, som under en period gjorde att jag fick upp ögonen för den italienska musikgenren. Nu är det dags att införa lite italiensk glöd, stora känslor och romantik i vintermörkret, säger Magnus Carlsson.

Fyra på scenen

– I år är vi dessutom fyra på scenen och det gör möjligheten till olika kombinationer mycket större. Arbetet här nere har dessutom gått mycket bra.

Har du något tips om vad man ska se ifall man landar i den italienska huvudstaden?

– Jag gillar att sätta mig på Piazza Navona och bara studera folkmyllret samtidigt som man avnjuter en Cappucino. Rom är dessutom en fantastisk krock av gammalt och nytt, konstaterar Magnus Carlsson.

Italiensk kusin

Sofia Källgren var i staden som liten eftersom hon har en Italiensk kusin, men nu är hon alltså tillbaka med showgänget.

– Det är otroligt att det finns så mycket bevarat med tanke på alla tidsperioder och världskrig son passerat. På plats känns det oerhört mäktigt, konstaterar Sofia Källgren.

Hon konstaterar att ensemblen består av fyra bra röster och att det ger showen en massa möjligheter. Dessutom är hon en av ensemblens två riktiga julgalningar.

– Jag trodde att jag var värst i Sverige, men jag tror faktiskt Magnus Carlsson är ännu värre, menar Sofia.

Har du någon personliga favorit bland julsångerna?

– Jag brukar avluta mina egna solokonserter med "Jul, jul strålande jul", så vem vet om den kommer att dyka upp.

Har du någon italiensk favorit som du skulle vilja framföra.

- Andrea Boccellis sätt att spetsa poplåtarna med opera är något jag gillar jag. Drömmen vore att få göra "Con te partirò" (Time to say goodbye) med Magnus Carlsson, säger Sofia Källgren.

Tommy imponerad

Även Tommy Nilsson är imponerad av staden.

– Det är svårt att riktigt förstå hur de gjorde när de byggde allt det här, säger sångaren.

Han tycker att arbetet är mysigt och konstellationen bra.

– Det här är en plats fylld av romantik och drama, det passar oss, menar Tommy.

Dessutom anser han att det är fantastiskt att njuta av maten under långa sittningar på kvällarna.

Den 30 november väntar Skövde Arena.