Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En babbelsuccé kommer till sta´n

På lördag kommer Babblarna till Falköping. Det här är uppföljaren till en barnsuccé som utvecklar språket och bygger på dans, sång och musik.

My Blomqvist Olsberg producerar, regisserar och skriver scenmanus till alla Babblarnas musikaler.

– Jag är nog den stoltaste producenten av barnteater i hela Sverige. Med mig på min resa har jag en musikalensemble bestående av artister fyllda med glädje, ambition, drivkraft, styrka, mod, lust och outtröttlig energi att glädja alla Babblar-fans vi har runtom i hela Sverige. För vilket glädjetåg detta är. Kärleken från barnen är magisk. Responsen osannolik. Och mötena många.

Den första musikalen och 431 spelade föreställningar har nu fått en uppföljare, Babblarna Andra Musikalen - Bibbel Babbel Bubbel. Det är en färgglad, bubblig, interaktiv, svängig och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Och de kommer till Falköpings Stadsteater den 21 september.

– Att få producera, regissera och skriva scenmanus till fantastiska Babblarna – ja, ett roligare uppdrag går knappast att få. Babblarna hjälper verkligen barn i deras tidiga språkutveckling. I Babblarnas värld, när barnen lyssnar och härmar Babblarna, utvecklas det egna språket. Bibbel Babbel Bubbel är en interaktiv historia om att annorlunda är bra och som, inte bara i stunden utan på sikt, utvecklar våra barns språkfärdigheter.

Musikalen har sålt 86 000 biljetter sedan premiären i februari i år.

– Dansa i stolarna! Babbla, ropa, sjung, skratta och hoppa tillsammans med min musikalensemble, säger My. Inget gör mig på bättre humör än just det.

Målgruppen är barn i 2-5 årsåldern, men både yngre och äldre är självklart välkomna, meddelar produktionen.