Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En miljon vaccinationer genomförda i Sverige – nu kommer en miljon doser till: ”Vaccinmålet ligger fast”

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Under mars kommer Sverige att få lite drygt 1,4 miljoner doser från leverantörerna – och i april beräknas 3,3 till 3,4 miljoner doser kunna levereras.

– I dag kommer Sverige ha genomfört över en miljon vaccinationer mot covid. Antalet fall har fallit dramatiskt på äldreboendena där 90 procent fått minst en dos vaccin, säger socialminister Lena Hallengren (S) under den extrainsatta pressträffen på tisdagsmorgonen.

Under mars kommer Sverige att få lite drygt 1,4 miljoner doser från leverantörerna. Under april räknar bolagen med att kunna leverera 3,3 till 3,4 miljoner doser.

Regeringen föreslår att riksdagen medger att låneramen för inköp av vaccin höjs från 4,5 miljarder till 11 miljarder kronor.

– Vi talar om mycket pengar men lite jämfört med vad covid-19 kostat samhället, säger Lena Hallengren.

Vaccinmålet, att alla vuxna svenskar ska ha erbjudits vaccin före halvårsskiftet, ligger fast, säger Lena Hallengren.

– Vaccinmålet ligger fast. Men man kan inte vaccinera utan vaccin. Med icke påverkbara omständigheter, som att man inte får ett vaccin, då kan vi inte göra det.