Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett tips – läs offentliga handlingar

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Din insändare, Urban Lennartsson, innehåller sakfel som kanske beror på bristande erfarenhet av politiskt arbete i nämnder. Lena Andersson har inte spelat ”pingpong” med eller i BUN:s nämnd.

Som ordförande har hon uppdrag att leda nämndens möten. Det har hon fullföljt enligt de demokratiska spelreglerna och ska inte lastas för de svårigheter som ligger i snåriga förslag. Hon har även vädjat till nämnden att vi ska ta gemensamt ansvar för ekonomin. Hon en röst liksom alla andra ledamöter. Alla har rätt att lägga förslag till beslut. KD lade ett nytt budgetförslag och motförslaget var S+V:s redan antagen budget 2019-12-12. På grund av skiftande majoriteter på våra möten kom budgeten att behandlas flera gånger.

S+V:s budgetförslag grundar sig på förvaltningens underlag för besparingskonsekvenser och på revisorernas uppmaning att ta stora tag för att få ekonomin i balans. Vilket innebar nedläggning av Fröjereds skola och ytterligare besparingar på alla andra verksamheter. Fröjered skola kostar 2,5 miljoner per år för 24 barn. De har erbjudits fortsatt skolgång i Tidaholm. I den reviderade budgeten som beslutades 2020-02-20 innebär 750 000 kronor, (vilket inte är en fantasisumma) i besparingar på Kulturskolan som får till följd att flera av eleverna blir utan undervisning. Vi har inget annat att erbjuda dem.

För fortsatt engagemang i skolfrågor tipsar jag dig att ta del av utredningen om elevantal och läsa protokoll från BUN som är offentliga handlingar och finns att få på skolkansliet. Då kan alla få samma fakta i fortsatt debatt.

Lisbeth Ider (v), ledamot i BUN och KF

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel