Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fågelåsvänner firade midsommar

Fågelås Hembygdsförening brukar anordna midsommarfirande på Almnäs och för att inte alla traditioner skulle frångås detta annorlunda år har föreningen rest midsommarstången där.

Cirka 15 hembygdsvänner samlades kvällen innan midsommarafton i den vackra slottsparken. Stången kläddes med van hand och med förenade krafter restes den och står nu där som en symbol för den svenska sommaren.

Några av föreningens duktiga "bagerskor" hade bakat jordgubbstårta och jordgubbspajer som smakade förträffligt i den ljumma sommarkvällen.

En lokal musikant - Sven Bergström - underhöll med sång och musik under fikastunden.

Ett gratislotteri där ingen blev utan vinst var en trevlig programpunkt. Trots att alla under kvällen hade att efterfölja det påbjudna avståndshållandet kändes det som en en fin gemenskap och en riktigt lyckad kväll.

Något midsommarfirande på midsommarafton har inte skett. Men även om de små grodorna och prästens lilla kråka vuxit sig stora till nästa år hoppas vi kunna hälsa välkommen till traditionellt firande då.

Thore Thorsén