Vi börjar med att bli utskällda. Den tioåriga schnauzern Lottis talar högljutt om för de okända besökarna vem som bestämmer i fårhuset.

Sedan tidningen senast besökte Börje och Ewa Falemos byggprojekt i Bolum i våras har det onekligen hänt en del. Fotografen Janne vittnar om att det var dragigare den gången. Avsaknad av väggar har ju den effekten.

Huset byggdes 2008 som ett fårhus – och så kallas det fortfarande – men namnet gör inte byggnaden rättvisa.

För ett par år sedan bestämde sig Börje och Ewa Falemo för att hitta ett eget projekt. Villkoret var att det skulle ligga på sluttningen vid Hornborgasjön.

På våren 2015 fick de veta att markägaren Håkan Andersson, som hade låtit bygga fårhuset några år tidigare, kunde vara intresserad av att sälja. Så blev det också. För 2,2 miljoner kronor blev de ägare till fårhuset och fem hektar mark.

När vi såg det här hade vi två olika ingångar. Jag tyckte att vi skulle bo i fårhuset, men Ewa tänkte att vi skulle bygga ett hus utmed, säger Börje.

Det blev som Börje ville. Fårhuset har blivit ett bostadshus med utsikt över i princip hela Hornborgasjön från flera rum.

Paret ägde två hus tidigare, ett i Skara och ett i Bohuslän. De bestämde sig för att sälja båda och hade sådan tur att köparen av Skarahuset inte behövde tillträda förrän i september förra året. Därmed fick Falemos möjligheten att göra fårhuset tillräckligt klart för inflyttning.

Det återstår en hel del jobb, men för en besökare som har slagit sig ner vid köksbordet och vilar ögonen på sjön framstår det som petitesser.

Under arbetet med det egna huset har inredaren Ewa och arkitekten Börje insett att det är mer besvärligt att arbeta för sig själv än för andra.

Jag har velat hit och dit på ett sätt som jag aldrig gör när jag jobbar. Till slut blev jag tvungen att ringa en kompis och fråga om råd. Men vi bor ju här och då blir det svårt att ha distans. Så tror jag att det är för alla, säger Ewa.

Nu får hela svenska folket chansen att följa parets vedermödor. I det fjärde avsnittet av den pågående säsongen av Husdrömmar i SVT, som sänds 20 februari, gästar Pernilla Månsson Colt, Gert Wingårdh och tv-teamet fårhuset.

Ewa och Börje kan inte prata så mycket om programmet innan det har sänts, men de är nöjda.

Det känns bra så här efteråt. Vi har sett avsnittet och jag tycker att det blev väldigt bra, säger Börje.

Budgeten för husbygget är 3,5 miljoner kronor och den håller man. I den summan är det planerade men ännu obyggda orangeriet inräknat. För det var ju det där om att bygga sitt eget hus.

Jag har nog ritat om det fem gånger, säger Börje och ser lätt uppgiven ut.

Så vad händer då när inredaren och arkitekten inte är överens om hur den gemensamma bostaden ska se ut?

Vi skriker och gapar inte. Det blir tyst. Tyst och tråkigt, säger Ewa Falemo.