Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fallet med döda treåringen- åklagaren överklagar och vill se strängare straff

Nu överklagar även åklagaren Lars-Göran Wennerholm tingsrättens dom i det uppmärksammade fallet med en treårings död. Han anser att det även är bevisat att den dömde 26-åringen orsakat benbrottet på barnets lillebror och menar att mannen ska dömas till tio års fängelse.

26-åringen dömdes av Skaraborgs tingsrätt för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel. Pojken hade utsatts för kraftigt, trubbigt våld mot huvudet och kroppen.

Treåringen kom in till Skaraborgs sjukhus med svåra skador i oktober förra året. Skadorna var så allvarliga att pojkens liv inte gick att rädda.

Dog av hjärnblödning

Rättsläkaren konstaterade också att pojken dött av den hjärnblödning han fått och att han sammanlagt haft ett 60-tal blånader och andra skador på kroppen. Bland annat en bula i pannan, en skada på käken, skrubbsår på knän och armar, ett blödande sår i munnen och märken på baken.

Vissa av skadorna har också skett med mycket kraft och en möjlig teori är att 26-åringen hållit pojken i fötterna och sedan slungat honom eller kastat barnet så att huvudskadan uppkommit.

Men ingen kan säga exakt vad som hänt i lägenheten.

Friades för benbrott

Däremot friades 26-åringen för två benbrott på pojkens ettårige lillebror, som också tvingats besöka akuten. Tingsrätten ansåg det inte bevisat exakt när skadan uppstått.

Men åklagaren menar att den uppkom när 26-åringen var ensam med barnet och att mannen även ska dömas för detta. Wennerholm yrkar på tio års fängelse.