Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fallet med döda treåringen - pojkens mamma anser att 26-åring ska dömas för mord

Nu överklagar även treåringens mamma domen om hans död. Hon anser att styvpappan ska dömas för mord, vilket hon också framförde under rättegången.

Tingsrätten dömde en 26-åring för synnerligen grov misshandel och vållande till barnets död. Straffet blev åtta års fängelse.

Tidigare har också barnets biologiska pappa överklagat och anser att den skyldige ska dömas för mord och få livstids eller 18 års fängelse.

Är skyldig

Mammans advokat Thomas Berner skriver i överklagan att tingsrätten helt korrekt kommit fram till att 26-åringen är den ende som kan ha orsakat treåringens skador.

Han tar också upp att rättsläkaren slagit fast att skadorna uppkommit genom trubbigt våld och att hjärnskadorna som dödade barnet uppkommit genom att någon svingat barnet eller på annat sätt orsakat ett slagit i något.

I överklagan sägs det också att den dömde utifrån mängden och arten av våldet varit helt likgiltig inför att barnet kunde dö.

Därför ska han dömas för mord och få ett långvarigt fängelsestraff.

Man kräver också att skadeståndet höjs från 60 000 till 75 000 kronor.