Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falska sedlar i omlopp

Flertalet falska sedlar har påträffats i butiker i Tidaholm under den gångna helgen.

Två försök att handla med falska 500-kronorssedlar gjordes i fredags, varav ett upptäcktes. En man kom in på Sportringen i Tidaholm och provade ett par byxor. Han försökte sedan att köpa dessa med två 500-kronorssedlar. När butiksägaren tog emot dessa kände han att de inte kändes som vanligt.

Personen berättade att han hade fått sedeln i samband med att han hade sålt en bil och tog därefter tillbaka sina pengar och lämnade butiken utan byxorna. När man senare kontrollerade sedlarna i butiken upptäckte man ännu en. Även på Tidaholms Bokhandel upptäckte man en falsk sedel samma dag.

Under lördagen var en kund inne på Matöppet och handlade för en falsk 500-kronorssedel, vilket upptäcktes när man senare räknade kassan. Under söndagen försökte någon återigen att handla för en falsk sedel i butiken, vilket då upptäcktes och personen i fråga sa att han hade fått sedeln på stan. I samband med detta beslutades att samtliga sedlar skulle genomlysas i butiken.

En anmälan kring brukande av falska sedlar är upprättad.

–Vi har spår vi kan gå på, säger Tomas Björk vid Falköpingspolisen.