Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjekampen blev en hård prövning

Förra veckan var vi på en camping ihop med en annan familj och hade det trevlig på alla sätt och vis. Dock började det bli lite rastlöst redan dag nummer två, då det regnat mest hela dagen.

Så fort det slutade hällregna kom genast förslaget att det skulle spelas minigolf. Och naturligtvis skulle det göras under tävlingsform där familj mot familj gjorde upp om äran och en glass.

Minigolf med vuxna och barn är en riktigt höjdare, åtminstone fram till den sekund man börjar spela. För efter att första slaget är gjort, är det en timma tillsammans som närmast kan likna en mental berg-och dalbana, ett psykologiskt test som får ”Robinson” på tv att framstå som ett gemytligt kafferep i jämförelse. Kryddar man anrättningen genom att dra med en tonåring som helst av allt skulle velat vara kvar hemma från första början, har man skapat extremt dåliga förutsättningar för gemyt och sammanhållning.

Första hålet gick ganska bra, alla fick hyfsat snabbt i bollen, men redan på hål två började tonåringens hemlängtan att skina igenom. Detta visade sig genom att vara något likgiltig inför resultatet, och började variera sitt spel med ömsom extremt tidsödande sölande med puttar i fel riktning, ömsom forcera iväg bollen med svingar som skulle få Stensson och Sörenstam att känna avund. Att leta bollar ett femtiotal meter bort tar också sin lilla tid och skapar viss frustration hos oss andra. Särskilt hos barn nr två i den familjen då hon inser att broderns ointresse för spelet skapar dåliga förutsättningar för vinst och därmed missad möjlighet till glass.

Vi vuxna försökte vara just det, vuxna, så långt det är möjligt. Jag menar, vi är ju inte mer än människor vi heller och om nu vårt psyke stress-testas med barns syskonkärlek, medhav hund som utan skrupler använder bana fyra för sina behov och felkonstruerade banor (som den helt omöjliga nr tre) förstår ni att även vi vuxna fick känna på humörets begränsningar! Lägg därtill en ytterst lömsk och byig sidvind så är det komplett!

Hur gick det då? Jo tack bra, dottern storspelade och i kombination med oviljan hos tonåringen i motståndarlaget lyckade vi ta hem spelet och äran. Dessutom fick dottern välja pris fritt i campingens minilivs, en klämboll i något silikonmaterial blev det i stället för glass. Kul leksak, i alla fall i de tre minuter den höll. Sedan sprack den och fyllde hela husvagnens soffavdelning med silikongegga. Det som verkade som en så bra idé…

God morgon!

Veckans hiss: VM-brons! (chansar lite här, matchen har inte spelats när detta skrivs;)

Veckans Mysterium: