Ann Petrén och Frida Westerdahl gör rollerna som mor och dotter i Björn Runges livsbejakande och humoristiska drama. Ann Petrén och Björn Runge har samarbetat flera gånger tidigare, bland annat vann Petrén två guldbaggar för sina roller i "Om jag vänder mig om" (2003) och "Happy End" (2011) – båda regisserade av Runge, som själv vann två guldbaggar för den förstnämnda.

Produktionen är en samproduktion mellan Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern med ursprunglig premiär vid Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

"Jag är en annan nu" spelas på Stadsteatern i Falköping på söndag.

Foto Sören Vilks

Turnén med denna föreställning är i full gång, innan Falköping på söndag hinner man detta veckoslut med att spela i Göteborg, Partille och Lidköping.

Är självupptagen

Ann Petrén spelar huvudrollen som den självupptagna och kedjerökande mamman. Hon är nyopererad och plågad pratar hellre om sig själv än att hennes dotter är sjuk i cancer.

Dottern Miriam, spelad av Frida Westerdahl, är på väg till sjukhuset för att behandlas för sin cancer. På vägen till sjukhuset besöker hon mamma Claire i ett försök att komma sin mamma nära igen.

Föreställningen har hyllats av både kritiker och publik, både för skådespelarnas insats och Björn Runges manus och regi.

Första gången

För skådespelaren Ann Petrén är det första gången hon turnerar med Riksteatern.

– Jag är glad över denna möjlighet att få presentera Claire och Miriam runt om i Sverige. Detta blir min första turné med Riksteatern, det känns oerhört spännande, säger hon.