Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsägaren jagas av kommunen

Hyresgästerna känner sig lurade. De brottas med ständiga strömavbrott och kan inte laga mat och ha elementen på samtidigt, för då går strömmen. Fastighetsägaren jagas av kommunens byggnadsenhet eftersom det saknas bygglov.

Två boende på fastigheten i Tidan har berättat för tidningens reporter om hur deras boende ser ut. De har berättat att fastighetsförvaltaren från början var både trevlig och tillmötesgående, men sedan började problemen hopa sig. Lägenheterna visade sig inte vara färdiginredda.

– Det finns element, men det är bara dekoration. Det finns inga rör till elementen, berättar en av hyresgästerna.

Grannen har en vattenläcka i hallen, som lagats med en skruv och en klutt tätningsmassa.

En timer till varmvattenberedaren har begränsat deras tillgång till varmvatten. Hyresvärdens motivering är att om båda varmvattenberedarna i lägenheterna går samtidigt så går strömmen.

I förra veckan anmälde en av de boende bristen på vatten och värme i bostaden till miljönämnden för Östra Skaraborg, som öppnat ett ärende för att utreda fallet. Miljönämndens inspektör har varit på plats för att skaffa sig en bild av situationen. Men än finns ingen rapport om vad besöket gav.

Även bygglovsenheten är kopplad på fallet sedan det kommit fram att det saknas bygglov för de totalt sex lägenheterna på den aktuella fastigheten där hyresgästerna som tidningen pratat med bor.

– Vi har många frågetecken att besvara i ärendet. Vi vet inte när lägenheterna kom till och vi försöker få kontakt med fastighetsägaren för att få en förklaring. Vi ska också utreda om det finns förutsättningar för att ge bygglov i efterhand. Men än är det långt till något beslut, säger byggnadsingenjör Stefan Lilja på sektor samhällsbyggnad.

De fick ärendet på sitt bord efter att miljönämnden kontaktat samhällsbyggnad med anledning av uppförandet av lägenheterna.

Det finns också ytterligare anmälningar mot fastighetsägaren från personer som tidigare bott på den aktuella adressen.

– Det senaste vi har registrerat hos oss är att det på adressen finns en lägenhet ovanpå den butikslokal som finns på bottenvåningen. Den uppgiften är från 1947, säger Stefan Lilja.

Tidningen har sökt fastighetsägaren i Karlstad utan resultat.