Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FIF vann i förlängning – kvalhoppet lever: "Inne i ett fantastisk flow"

Allt avgörs i sista omgången för Fröjereds IF i innebandytrean.

På torsdagskvällen åkte FIF-herrarna till Herrljunga för en på förhand tuff uppgift mot tabelltvåan Horsby, som under säsongen bara förlorat tre matcher (bland annat en mot FIF).

Bortalaget hade stort bollinnehav i första perioden, men låg ändå under med 0–1 inför andra.

Där gjorde FIF tre raka mål. Efter bara 24 sekunder kvitterade Samuel Dahlström på straff. Simon Gustavsson och Alexander Svensson fyllde på med 2–1 och 3–1.

På slutet reducerade Horsby i numerärt överläge.

Den tredje perioden blev spännande.

Endast 32 sekunder efter Horsbys 3–3-mål så återtog FIF ledningen genom Axel Stäveryd.

Den ställningen stod sig – till det återstod 27 sekunder.

– Det brinner i killarna och de ska bara vinna en förlängning och det tar bara 55 sekunder och ytterligare en pinne är säkrad och kvalhoppet lever in i sista omgången. Jag har sagt det förut , men återigen kanske det är vår bästa match för året, menar tränaren Johan Dahlström.

FIF är fyra på 29 poäng. Elfhög har lika många poäng, men en match mindre spelad (spelar i kväll, fredag). Och Horsby har 31 poäng. Smedjans IF har vunnit serien sedan länge. Tvåan och trean får kvala till division 2.

I serieepilogen den 8 mars kommer sexan FBC Hjälmared till Sparbankshallen.

– Då fyller vi hallen. Vi har bara förlorat en match nu på vårsäsongen och är inne i ett fantastisk flow. Nu ska vi träna hårt och ge Hjälmared en riktig match, avslutar Johan Dahlström.