Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finbesök på THF:s hockeycamp

När THF bjöd in till hockeycamp på lördagen fick man besök av två HV71-spelare.

Tidaholms HF bjöd under lördagen in ungdomsspelare till en träningsdag med fokus på teknik och utveckling. 39 spelare, i åldrarna åtta till 16 år, deltog och ett tiotal ledare från föreningen höll i aktiviteterna.

Gästade gjorde också THF-fostrade Sebastian Bergåker Melin och William Ahlrik, som numera återfinns i HV71:s juniorverksamhet. De berättade om hur en typisk vecka på SHL-klubbens hockeygymnasium kan se ut.

Under dagen körde man två ispass, som delades upp i fem stationer med fokus på skridskoteknik, passningar, skott, kampövningar och klubbteknik. Spelarna och ledarna åt också en gemensam lunch på Fyranhuset, och efter lunchen hölls ett kortare teoripass av THF:s A-lagstränare, Anders Spaak.

Grundidén till en utvecklingsdag har länge funnits i föreningen. I år tog Daniel Siljehult och Jimmy Johansson tag i saken och har stått för planeringen och upplägget. Duon garanterar att liknande upplägg återkommer även kommande säsong, då kanske ett flertal gånger under säsongen.