Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler bussar under Matfestivalen – här är linjerna som förstärks

 
Matfestivalen 2019
Visa alla artiklar

Matfestivalen i Skövde firar 30 år med extra pompa och ståt. Många besökare väntas, därför väljer nu Västtrafik att sätta in fler bussar på vissa turer den 30-31 augusti.

Detta för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från Matfestivalen, som årligen lockar 40-50 000 besökare. Enligt Västtrafik väljer allt fler att åka kollektivt till evenemanget. För att öka servicen till festivalbesökarna förstärker Västtrafik trafiken med fler bussar på de mest trafikerade linjerna.

– Det är alltid svårt med parkering vid stora evenemang så därför är det en smart idé att ta bussen. Många resenärer efterfrågar fler bussturer under sådana här event och då försöker vi givetvis möta resenärernas behov, säger André Sellén, trafikchef på Nobina som ansvarar för all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Det är både linjer i Skövde stadstrafik och i regiontrafik som förstärks med extra bussar. De är följande:

Skövde stadstrafik: linje 1, 6 och 7 förstärks efter klockan 18.00 på fredag och efter klockan 13.00 lördag.

Regiontrafik: Linje 200 (från Skara) och linje 1 Expressen, 303 (Tidaholm), linje 400 och 401 (Karlsborg, Tibro), 500 (Mariestad), 505 (Töreboda), 613 (Lerdala) och 402 (Hjo) förstärks in till Skövde mellan klockan 18-21 och även hem från Skövde senare på kvällen och natten. Linje 400 och 401 förstärks dessutom på lördag från klockan 13.00.

Det är enbart trafiken mellan Skara och Skövde som förstärks, trafiken mellan Lidköping och Skara kommer att gå som vanligt då man gör bedömningen att det är tillräckligt med ordinarie trafik.

För Falköpings del kommer kollektivtrafiken att gå enligt ordinarie tidtabell från och till Skövde, men man förstärker med ombordpersonal på tågen.

– Vi sätter in extra trafik där vi ser ett behov och utgår även ifrån erfarenheter från tidigare år, kommenterar Alice Roman, presskommunikatör på Västtrafik.