Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Födelsedagsfest blev skogsfestival

Det som började som en födelsedagsfest för Emma Althaus för länge sedan, blev så småningom en festival - Forest Star Festival. Det pågår under fyra dagar nu under midsommarhelgen - 21-24 juni.

För åttonde året i rad är det dags för den årliga Forest starfestivalen i skogarna utanför Gate. Men den är så mycket mer än elektronisk musik och folk som festar. Det handlar om meditation, yoga, sommarsolstånd och att gå in i sig själv. För den oinvigde och tillika fördomsfulle kan det låta en smula flummigt, men det är det inte.

– Vi säljer ingen alkohol här, säger Lina Thorvald, men vi kan ju inte kolla vad folk har med sig.

När det gäller alkohol och droger har arrangörerna ett samarbete med polisen.

– Det är ju meningen att man skall träffas och göra roliga saker och i år är lekplatserna för barnen utökade. Det finns även en skogsträdgård och en Trojaborg samt massa andra ställen där man bara kan chilla och ha det trevligt.

En marknadsplats finns där det kommer att säljas både mat och annat trevligt. Tunnor för sortering av sopor står uppställda lite här och var.

Och till de som tycker sig störas av hög musik så hälsar Lina.

– Vi skall försöka sänka volymen i år, och tänk på att det bara är fyra dagar, en gång om året.