I våras skrev vi om Kinnekulle Bryggeri, som flyttat från sina lokaler i Forshem och sökte nya. Förhoppningarna om att flytta in i Böjabagarns gamla lokaler i Timmersdala, hade grusats men man trodde på andra möjligheter. Främst i Timmersdala, men även i Skövde.

Nu ryktas det att ni hittat lokaler och flyttat in?

– Tyvärr blev det inget i våras, och inte heller nu. Vi har förhandlat med ytterligare en fastighetsägare, men de drog sig ur på grund av de investeringar som behövde göras, framförallt i avlopp, säger Göran Cornelius, som är huvudägare och VD i Kinnekulle Bryggeri.

Bryggeriverksamheten är livsmedelsklassad med höga krav på el, avlopp, ytskikt, avlopp och ventilation.

– Det är såpass viktigt att vi får en ändamålsenlig lokal, att vi helt enkelt får ge oss till tåls. Vi har hittat lokaler, men tyvärr på för långt avstånd. Vissa arbetsmoment i ölbryggningen är väldigt korta, och det går inte att resa ett par timmar för att göra något som tar 30 minuter. Det funkar inte i praktiken

– Nu ligger verksamheten helt nere, men vi har krokar ute. När vi väl får tag på ändamålsenliga lokaler, så ligger vi i startgroparna.

Från att man har en lokal med alla funktioner på plats, tar det enligt Göran Cornelius upp till en månad att få utrustningen på plats. Sen är det bara att börja värma hetvatten och starta bryggningen.

– Att det går rykten om att vi öppnat, tar jag bara som positivt. Det visar ju att vi är efterlängtade, säger Göran Cornelius, som fortsätter jakten på lämplig bryggerilokal.

Relaterat till artikeln