Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fridhems friförsamling har en verksamhet som växer

Fridhems friförsamling har haft årsmöte. Herbert Hjelm, Kerstin Svanteson och Berit Frid avtackades med varsin tulpanbukett för lång och trogen tjänst som revisorer och revisorssuppleant.

Årsmöte inleddes inför korset med nattvardsfirande. Var och en fick en isbit och uppmanades att låta det frusna i vårt hjärta smältas av Jesus. Låt Jesus rena dig och ta bort det som frusit fast precis som isbiten smälter och rinner bort i din hand.

Till ordförande för årsmötet utsågs Krister Rohman och till sekreterare valdes Eirene Isacsson.

Årsmötet behandlade det gångna årets resultat och verksamhetsberättelse, samt val till förtroendeposter i församlingen. Budget för 2019 redovisades och en budget för 2020 antogs, i den ingick en ny värmepanna.

I verksamhetsberättelsen var det uppmuntrande att se vad Gud har gjort i och genom församlingen under det gångna året och församlingen ser med spänning fram emot det nya året.

– Vi har ett stort ideellt engagemang, vi ser hur bibelstudie och böngruppen och missionsgruppen växer, likaså ungdomsverksamheten och det ekumeniska samarbetet, skriver pastor Jenny Young Zayed.

Till styrelse för 2020 omvaldes Krister Rohman, Eirene Isacsson, Jimmy Jubrant på två år. Sam Jubrant och Lilian Björnell kvarstår som ledamöter ett år till.

Herbert Hjelm, Kerstin Svanteson och Berit Frid avtackades med varsin tulpanbukett för lång och trogen tjänst som revisorer och revisorssuppleant.

Ger stort stöd

Församlingen stöder för närvarande missionärer i två olika länder i Afrika. Genom ” missionsgruppen” skickas mycket material, som barnkläder och förband via Slättmissionen och Fridhem har representanter i Sjukhuskyrkan.

I Elim ” Second Hand” arbetar många av församlingens medlemmar oavlönat. Behållningen går oavkortat till sociala projekt runt om i världen genom Slättmissionen, Swazi Aid, MAF och Ge för Livet. Till dessa projekt fick Second Hand in 352 228 kr under 2019. Det är 95 149 kr mer än förra året. Allt har skänkts av givmilda tidaholmare.

Deltagarna åt lunch tillsammans och avslutade årsmötet med att samtala om aktuella frågor.