Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frisk överklagar den friande domen

Magnus Frisk överklagar domen i tvisten mot Skövde HF. Det meddelar juristen Martin Klette på fredagseftermiddagen. Men om arbetsdomstolen ska ta upp fallet med den tidigare Skövdetränaren krävs prövningstillstånd.

Magnus Frisk krävde sin förra arbetsgivare på 40 000 kronor eftersom han ansåg att SHF sagt upp honom utan saklig grund. Men klubben vann i tingsrätten och nu försöker Frisk och hans jurist ta fallet ytterligare ett steg.

Sista tiden för inlämnandet av överklagan var satt till midnatt i natt och på eftermiddagen lämnades överklagan in till Skaraborgs tingsrätt av Frisks juridiska ombud Martin Klette.

På frågan om hur man har kommit fram till beslutet att överklaga säger Klette i ett skriftligt svar att han ser omförhöret med Martin Henrysson, som var sportsligt ansvarig i Skövde HF vid tiden för händelsen, som en intressant del av bevisningen.

Enligt Spelarföreningen handboll Sverige finns det anledning att tvivla på att tingsrättens domslut var riktigt, då det var behäftat mer flera svaga punkter.

– Det finns, enligt vår mening, inte fog vare sig i lag eller praxis för tingsrättens slutsats. Därför går i nu vidare och begär prövningstillstånd i Arbetsdomstolen, säger Arne Johansson, ordförande i spelarföreningen på hemsidan.

Eftersom tränaren förlorade i första instans blev det även fastställt att Magnus Frisk ska stå för rättegångskostnaderna på 130 000 kronor. Nu yrkar man på att Arbetsdomstolen ska gå på Frisks utsago, vilket skulle innebära att han också skulle slippa betala den summan.