Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fröjered kan tvingas spela en enkelserie

Den senaste innebandysäsongen avbröts och spelades inte klart. Nu har förbundet tagit fram olika scenarier för alternativa seriestarter och upplägg inför höstens seriespel.

I mitten av september är det tänkt att de olika förbundsserierna i innebandy ska dra igång säsongen 2020/2021. I och med coronapandemin som just nu ligger som en blöt filt över hela sportvärlden är förbundet inte helt säkra på att kunna starta säsongen som vanligt.

Därför har förbundet tagit fram två olika alternativ på hur säsongen skulle kunna se ut för lagen i division 1 och uppåt. För Fröjereds IF som fortsatt spelar i Allsvenskan innebär alternativ ett start i mitten av november och skulle innebära att de sex inledande omgångarna utgår och att serierna delas upp i två regionala grupper som redovisas som två olika serier/tabeller. Lagen i respektive grupp möter varandra två gånger och lagen från den andra gruppen en gång.

Om serierna inte kan inledas förrän i slutet av december eller börjar av januari genomförs serierna som enkelserier där alla lag möts en gång.