Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i 50-årsåldern död efter frontalkrock på väg 47

En man i 50-årsåldern omkom efter den allvarliga olyckan som inträffade på riksväg 47 vid Flakeberg på onsdagen. Två bilar frontalkrockade och mannen fördes till sjukhus med ambulans – men hans liv gick inte att rädda.

Det var vid 11.30 på onsdagen som larmet om olyckan kom. Fem fordon från räddningstjänsten, polis och två ambulanser skickades till platsen. När de kom fram stod en av bilarna i diket och den andra stod kvar på vägen. Exakt hur olyckan gick till är i nuläget okänt men bilarna hade frontalkrockat.

– Det var en rejäl smäll kan man säga, en kraftig kollision, sa Henrik Ahlstrand, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Lidköping, vid en inledande kontakt.

Räddningstjänsten hade länge uppgifter om att det skulle vara tre personer som drabbats i olyckan, men Dennis Brännehed, styrkeledare vid räddningstjänsten i Lidköping, berättade senare att så inte var fallet.

– Vi fick uppgifter om att det var tre personer från början, men det var två. En i varje bil, säger han.

De drabbade var en man i 50-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern. Båda två fick föras med ambulans till sjukhus men mannens liv gick inte att rädda.

– Han avled av sina skador och anhöriga är underrättade. Kvinnan fick lindriga skador, säger Lars Wallin, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

Under tiden som räddningsarbetet pågick var vägen avstängd i båda riktningarna.

Lars Wallin berättar att polisen har tagit båda bilarna i beslag för en teknisk undersökning och kommer att utreda olyckan.