Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galler för dörrar och mörka lokaler mötte kunderna

Stängda butiker mötte kunderna efter att BR och Toys R Us gått i konkurs. Näringslivschefen tycker att det borde finnas utrymme för en leksaksbutik i Skövde.

På fredagen kom informationen om att leksaksjätten Top-Toy, som drev BR och Toys R Us, gått i konkurs. Butikerna i Skövde stängde inför årsskiftet.

Nu möts kunderna av neddragna galler för dörrarna och mörka lokaler, vad som ska hända med butikerna är än så länge ovisst. De anställda har enligt uppgift fått gå från sina jobb.

– Det är jättetråkigt, både för de anställda och för Skövdeborna eftersom det betyder att Skövde står utan en renodlad leksaksbutik. Trots att jag tycker att det finns ett underlag och attraktiva lokaler, säger näringslivschef Ramona Nilsson i Skövde.

Hon tycker att det är viktigt för en ort av Skövdes storlek att kunna erbjuda en bred handel.

– Handel är en service till de som bor i och runtom orten. Jag hoppas att det finns andra intressenter som vill driva leksakshandel i Skövde och att lokalerna fylls med nytt innehåll inom kort.

Näringslivschefen ser människors ändrade köpvanor och beteenden som en stor utmaning för handeln i stort.

LÄS MER: Efter kundilskan: Leksaksjätten backar om presentkort

– Det ställer stora krav på handeln. Vikande lönsamhet är inget lokalt fenomen utan något flera aktörer inom handeln i stort brottas med. Både Elins och Stallsiken är attraktiva handelsområden, liksom centrum. Vi för en kontinuerlig dialog med fastighetsägarna och den blir viktig framåt.

Är du oroad över utvecklingen?

– Ja, det är klart att det här är en utmaning för handeln. Det gäller att vara adaptiv och det ställer andra krav, samtidigt måste vi göra våra handelsplatser attraktiva genom att erbjuda annat utöver handel, som upplevelser. Det ska vara mötesplatser med ett attraktivt innehåll som komplement till handeln, säger näringslivschef Ramona Nilsson.