Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

George Scott på besök i Skövde hos Coloseum Fightcenter: "En helt magisk dag"

I lördags var det celebert besök i Skövde. Tidigare proffsboxaren George Scott, med världsmästarbälte och ett OS-silver från 1988 på meritlistan, höll i en träning hos Coloseum Fightcenter. Och för initiativtagaren Mikael Robsahm blev det ett kärt återseende.

För några år sedan startades ny boxningsgrupp på Coloseum, ledd av Pontus Lundin. Nu kände de att det var läge att att ta nästa steg i sin utveckling.

Därför tog Mikael Robsahm kontakt med George Scott – för att också återskapa ett möte från 1996, året då svenske boxaren försvarade sin världsmästartitel i Sydafrika mot Naas Scheepers.

– Jag gjorde som 19-åring en oförglömlig Afrikaresa där jag hyrde en bil i en kåkstad och körde cirka 100 mil för att få se Georges match. Jag träffade honom både uppe i ringen och på presskonferensen. Det var en mycket häftig upplevelse och har nog format mycket av mitt kampsportsintresse, säger Mikael Robsahm, som själv varit engagerad i över 30 år, i grunden brottning, men även gått matcher i boxning och tävlat i armbrytning med flera vunna SM-medaljer.

Han fortsätter:

– Nu, 23 år senare när jag började intressera mig för boxning igen, slog jag George en signal, och så här blev det. En helt magisk dag, säger Mikael Robsahm, som hyllar George Scott.

– Han visade upp ett enastående brett register, både som boxare och människa. Han var först med och sparrades några ronder med mig och höll sedan i ett träningspass på Coloseum Fightcenter för alla andra.

Som därefter passade på att ta bilder ihop med boxningslegendaren, som var imponerad av träningslokalen.

George Scott tog WBU:s världsmästartitel i lättvikt 1995 och försvarade den sedan fyra gånger under två års tid. Totalt blev det 41 proffssegrar mellan 1991 och 2001.

På ålderns höst har han även hållit på med kickboxning.

Sedan åt de middag på restaurang, där Scott berättade om sitt liv och sin karriär. Han bjöd på anekdoter från till exempel tv-programmet Mästarnas mästare som han medverkade i 2011 tillsammans med bland andra Ingemar Stenmark.

Scott, som snart fyller 53 år, drog även några roliga historier om sin gode vän, den framlidne världsmästaren i brottning, Frank Andersson.

George Scott, som tidigare hette Cramne i efternamn, föddes i Liberia och kom som adoptivbarn till Sverige, närmare bestämt Västerås, när han var sex år gammal. Han har skrivit en bok om sitt liv och sin karriär och är också ute och föreläser en del.

Och i lördags var han alltså i Skövde.

– Otroligt uppskattat, summerar en helnöjd Mikael Robsahm avslutningsvis.