Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt har alla nått stora framgångar som soloartister, men många minns även deras samarbete i GES (förkortning för Glenmark-Eriksson-Strömstedt).

De är allra starkast förknippade med att de 1994 gjorde "När vi gräver guld i USA", den officiella svenska låten till fotbolls-VM. Tack vare den svenska succén med VM-brons 1994 har särskilt "När vi gräver guld i USA" gjort många svenskar nostalgiska. Något som bekräftas av Niklas Strömstedt när han beskiver vad GES står för.

Dels finns det fortfarande någon slags koppling till sommaren 1994 som liksom blir finare och finare ju längre bort den kommer. Sedan är vår repertoar ganska somrig, säger Niklas Strömstedt till TT.

Trion släppte 1994 även albumet "Glenmark, Eriksson, Strömstedt" och lyckades även skapa andra hitlåtar som "En jävel på kärlek" och "Stanna världen en stund".

GES har många gånger fått frågan om de vill spela tillsammans igen, men har oftast sagt nej. 2003 gjorde de däremot ytterligare en sommarturné och släppte ett till album – "Den andra skivan", som dock inte blev samma succé.

I somras gjorde trion sex konserter vid Slottsruinen i Borgholm på Öland.

Vi hade så himla kul i somras på Öland och det var över så fort. Efter den sista spelningen tyckte vi allihop att det hade varit så roligt. De veckorna vi höll på med det där var så lustfyllda att vi tänkte vad sjutton, det är ju en sommar nästa sommar också, säger Niklas Strömstedt.

GES har nu lanserat sin turnéplan för sommaren. De inleder med en spelning i Rättvik i Dalarna den 11 juli. Totalt spelar de på 18 orter och de kommer till Skövde den 16 augusti, spelplatsen i Skövde är ännu inte fastställd. GES avslutar sin sommarturné i Stockholm den 25 augusti.

Någon ny musik från GES är dock inte att vänta på turnén då de litar till att publiken ändå mest kommer att uppskatta de gamla klassikerna.

Det är inte känt om en ny svensk succé i fotbolls-VM i sommar kan göra att GES väljer att uppdatera den klassiska hitlåten till "När vi gräver guld i Ryssland"...