För en tid sedan berättade vi om tävlingen Sveriges mysigaste hem, som arrangeras av tidningen Villaliv. En av deltagarna var Gitte Davidsson som under åtta år inrett och renoverat sin från början 170 kvadratmeter stora enplansvilla i Värsås.

– Fast jag har inrett fler rum så nu är den uppe i 200 kvadrat, säger Gitte Davidsson, när vi slår oss ner i det jättestora köket.

– Bland annat har jag inrett halva garaget till mysrum åt barnen.

Gitte bor här med sin dotter Eloise, 19 år, och sonen Gilder, som är 28 år och rullstolsburen.

– Tack vare att vi har så stor yta så kan vi utan problem ha ett eget rum för Gilders assistenter som är med honom dygnet runt.

När Gitte flyttade in i huset var det helt och hållet inrett med furu.

– Det var furu i golv, väggar och tak. Men av det syns inga spår idag, säger Gitte nöjt.

Med stor entusiasm och envishet har hon under nästan hela tiden de bott här renoverat och inrett rum för rum. Köket går i vitt med en lång bänkskiva längs med tre väggar.

– I grunden är det de gamla skåpen, men har flyttat runt dem och målat om dem.

I taket hänger en lampa bestående av vinglas över ett stort bord med plats för åtta personer, och här finns också en fungerande järnspis. Överallt finns detaljer som ljusstakar, fruktfat och fina burkar.

Till sin hjälp har hon haft elektriker, rörmokare och snickare.

– Vissa jobb är ju helt klart bäst att lämna åt proffsen, men jag gör mycket själv också. Sätter mosaik, målar, river ut skåp och spikar lister.

Ett annat projekt har varit uterummet som försetts med en rullstolsramp och hängmatta. Gitte har också renoverat sitt sovrum och gjort om pannrummet till vinkällare.

– Eftersom man måste passera pannrummet för att komma till mysrummet i garaget, så kan det ju inte se ut hursomhelst, säger Gitte.

Men nu är huset klart?

– Nej, det blir aldrig färdigt. Nästa projekt är att sätta upp balkar i mörk träimitation i kökstaket. Sedan blir det att renovera bastun, som idag används som förråd.

– Inredning är mitt absolut största intresse, sen kommer det här med renovering med på köpet.

Villan har sex rum, tegelfasad, valmat tegeltak och jordvärme.

– Det är i stort sett underhållsfritt, och framförallt jordvärmen är jag mer än nöjd med.

Varifrån får du din inspiration?

– När jag kommer in i ett rum ser jag direkt ur jag skulle vilja göra om det. Det bara dyker upp bilder i min hjärna. Jag går aldrig efter vad som är modernt.

På att-göra-listan finns också diverse trädgårdsarbeten. Bland annat vill Gitte sätta upp staket och häckar, samt bygga ut uteplatsen på framsidan för att få mer sol.

– Trädgården är den del jag ägnat mig åt minst. Här jobbar bara min polismålade robotgräsklippare som jag döpt till Gunvald.

Några andra projekt på gång?

– Vi saknar en pool. Min son har svårt att komma ut på stranden, så en liten en hade varit fint. Men kan inte få allt man vill ha på en gång.

– Jag sparar alla pengar till inredning. Det är mitt enda nöje. Men jag skulle vilja lära mig snickra mera själv. Det skulle spara en hel del pengar.

Tävlingen Sveriges mysigaste hem avslutades den 15 oktober. Kanske var det vårt reportage (publicerat första gången 9 september), kanske var det enbart charmen i Gittes hem, men vann gjorde hon. Gitte fick flest röster i Skaraborg och kan alltså titulera sig Skaraborgsmästare.

Därmed är hon också kvalificerad för riksfinalen, där en jury utser vinnaren. Om det blir Gitte eller om pokalen hamnar någon annanstans meddelas 31 oktober.

Förutom titeln har tävlingen lett till en sak, berättar Gitte.

- Reportaget gjorde att jag fick en fråga om en dejt via mejl. I reportaget stod det inte att jag redan är upptagen.