Undertecknad spekulerade i den tidigare artikeln att det var Torgny Joelsson till vänster på bilden. Stefan Blücher var också korrekt. Men sedan snurrade undertecknad bort sig på Thomas Billengren. Det var fel. Han är ett par år äldre. Men vi tar det från början.

Torgny "Toyan" Joelsson hörde efter publiceringen och efterlysningen av sig och kom in till redaktionen för att berätta vad han visste.

– Jag tror att bilden togs när vi skulle gå på sommarlov i årskurs fem. Då var det 1970 i så fall.

VB den 12 juni 1970.

En snabb slagning i tidningsläggen visade att det var rätt årtal, 1970. Och jajamen, glädjehoppen illustrerade att det var dags för skolavslutning samma dag som bilden publicerades i Västgöta-Bladet.

Men så till frågan vilka som är med på bilden?

– Jag och Danny Ask, som gick i samma klass, satte oss på var sitt håll och tittade på bilden utan att veta vad den andre gjorde och faktiskt så kom vi fram till exakt samma namn. Så förhoppningsvis är vi rätt ute.

En person är i princip helt skymd så den har vi bortsett ifrån. Men i övrigt är det fr v: Torgny Joelsson, Per Persson, Stefan Blücher, Danny Ask (delvis skymd) Sören Andersson (Lejhage), Christer Isaksson och Anders Ahlner.

Torgny bekräftar att det är "Simonslängan" vid Norra Kungsvägen som syns på andra sidan kyrkogården.

– Tittar man noggrant på bilden ser man också löparbanorna som fanns då utmed det gröna staketet. Det var en 60-metersbana och en längdhoppsgrop.

"Toyan" tog dessutom med sig ett skolfoto från årskurs 6 där alla i klassen finns med. I bildtexten finns alla namn namngivna, tjejerna som de hette som ogifta.

– De flesta bor faktiskt kvar i sta'n forfarande, det är roligt, man stöter ju på varandra då och då.

Kungsbro 6 C, stående fr v: Torgny Joelsson, Gustav Mohlin, Danny Ask, Lars Ljungberg, Per Persson, Christer Isaksson, Håkan Gustavsson, Sören Andersson (Lejhage), Stefan Blücher, Bruno Nossler (lärare). Mittenraden fr v: Henrik Jespersson, Hans Dahlén, Rose-Marie Karlsson, Ingwor Karlsson, Maritha Andersson, Gunilla Emanuelsson, Anders Ahlner, Tomas Jansson. Främre raden fr v: Ingrid Dahlén, Carina Karlsson, Catharina Lundqvist, Catharina Johansson, Eva Darolf, Carina Persson, Marianne Andersson.