Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

G:son bakom Frankrikes bidrag

Kompositören Thomas G:son har redan med två låtar i den svenska finalen. Men nu står det klart att han även ligger bakom Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest.

– Det känns fruktansvärt roligt och artisten Tom Leeb presenterade låten genom att sjunga under Eiffeltornet. Det var minst sagt mäktigt, konstaterar Skövdekompositören.

Händelsen filmades av flera drönare och produktionen var onekligen påkostad.

”The best in me”

Bidraget är en ballad som heter "The best in me" och är förutom G:son skriven av Peter Boström och John Lundvik. Amir och artisten själv har hjälpt till med de franska verserna, medan refrängen är på engelska.

– Det var faktiskt första gången som Frankrike bjöd in utländska låtskrivare och det fungerade ju bra för oss, fortsätter G:son.

Thomas G:son från Skövde och Peter Boström låg bland annat bakom Loreens "Euphoria", som vann Eurovision Song Contest 2012.

Nu är de tillbaka på Eurovisionscenen och än är den svenska finalen inte avgjord.