Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två häktade för skott i Mariestad

En 23-årig man har häktats för mordförsök i Mariestad. – Han är misstänkt för inblandning i dådet, men vill jag inte säga just nu, menar åklagaren Lars Johansson. Det var den 9 september i år som en man i 20-årsåldern sköts utanför badhuset. Händelsen inträffade 14.51, så det fanns en hel del vittnen.

Många vittnen har sett personerna som sprang från platsen i samband med att skottet hördes. Utredarna har även genomfört dörrknackning i området, men åklagaren är förtegen om en eventuell motivbild.

– Vi är fortfarande i ett tidigt skede, konstaterar Lars Johansson.

Den utsatte träffades i benet och fördes till sjukhuset i Skövde, men han ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Först var man osäker på vilken sorts vapen som använts, men nu har man slagit fast att det rör sig om ett skarpt vapen. Tidpunkten för händelsen är också ganska ovanlig.

Men nu har alltså en 23-åring häktats för mordförsök.

Lte senare på dagen häktades också en 24-åring för sin inblandning i händelsen. Den här gången var häktningsorsaken grov misshandel.

LÄS: Person skjuten i Mariestad