Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halkan ställer till det för skolbussarna – flera inställda

Under tisdagseftermiddagen var det såpass halt att vissa skolbussar i kommunen inte kunde köra. Nu beräknas två bussar ställas in även inför morgondagen.

Skolbussen från Valstad skola blev stående under tisdagseftermiddagen på grund av halkan. Eleverna ombord var aldrig i fara, men halkan gjorde att man valde att inte köra vidare.

– Bussen stod på vägen, men det var så halt att det inte gick att köra ut med den. Då var det bättre att låta andra fordon hämta barnen, säger Susanne Swärd, trafikansvarig på Tidaholms kommun.

Barnen ska ha fått vänta ombord på bussen i mellan en till en och en halv timma innan de så småningom blev hämtade av vårdnadshavare.

På grund av det hala väglaget har man i nuläget ställt in bussar till Ekedalens och Valstads skolor, men läget kommer att uppdateras under eftermiddagen.

– Beroende på hur vädret ser ut inför imorgon så får vi se vilka bussar som kommer att gå. I vilket fall så går vi ut med information i eftermiddag, säger Susanne Swärd.

Just nu rör det sig om cirka 50-60 elever som kan få sin skolskjuts inställd under onsdagen.