Det är något som skaver när man ska firas i detta sammanhang. Det känns på något sätt oförtjänt. Mina pappainsatser x 3 känns ganska måttfulla. Visst, det har blivit folk av ungarna, men det beror främst på andra saker än min förtjänst.

Snälla barn och fred på jorden är vad jag brukar önska mig på en direkt fråga. Förra året blev det dock bättre upp, en ölkalender, 24 olika sorter som avnjöts i december.

Dessa "låtsasdagar" ska även lyftas i våra medier. Det gäller även där jag jobbar. Det ska filas på ett finstämt Facebookinlägg, där det ges möjlighet att prisa respektive familjs överhuvud - om det nu är en man? - med superlativer och hjärt-emojis i alla färger.

Ju fler interaktioner desto bättre. win-win, ni vet.

På ett telefonmöte i veckan när just detta diskuterades med kollegor på våra "VGT-tidningar" lyfte jag fram en annan vinkel. Mest på skämt, men med ett uns allvar. Kan man inte utse världshistoriens värsta pappa? Idén tegs effektivt ihjäl. Inget napp på den. Snarare bottennapp.

Men men, "den som nämndet han klämdet". Jag tar till denna spalt för att fundera över olika toppkandidater. Betänketiden har varit kort så ni får ursäkta mig om jag glömmer skitstövlar som är självklara aspiranter på en pallplats.

Den förste jag kommer att tänka på är Josef Fritzl, svinet i Österrike, som höll barn och barnbarn inlåsta i husets källare, dottern i hela 24 år. Utöver slaveri och olaga friberövande dömdes han för våldtäkter och incest. Livstids fängelse känns som ett milt straff.

Nästa som kommer upp i minnesbalken är ordet Lillefar. Väldigt passande. Den som var tsar i Ryssland hade detta smeknamn. Det fanns säkert tsarer som var väldigt kärleksfulla mot sina egna barn, men behandlingen av befolkningen i övrigt var det lite si och så med. Ryssarna är ett folk som lidit oerhört svårt under århundradena. Sägas ska att det inte blev bättre när tsaren störtades och kommunisterna tog makten. Det räcker med att säga Gulag.

Hitler hade kunnat legat bra till på denna lista, problemet han verkar inte hade satt några efterkommande till världen. Han hade inte så mycket tid att tänka på liv och kärlek. All energi tycks ha gått åt till att ta kål på folk, stora som små, på slagfälten eller i koncentrationsläger. Adolf kan alltså inte kvala in på pappa-listan. Den hornförsedde i underjorden har säkert fixat tysken en rejält svettig bankett i alla fall.

Jag har hittat en obestridlig etta och det på flera goda grunder. Bara en sådan sak att cirka 0,5 procent av världens befolkning har honom i generna. I vissa delar av Asien upp till åtta procent av alla män.

Ni har säkert räknat ut vem det handlar om. Nej inte Yetin. Jag syftar på Djingis Khan. Karlsloken som drog runt där ute på stäpperna med sin barbariska hord. Jag antar att han inte hann förälska sig mellan varje gång det bar till utan det måste ha handlat om sexuella övergrepp enligt löpande band-modellen. Och lägg därtill att cirka en miljon människor beräknas ha fått sätta livet till under hans härjningar i Asien. När khanen trillade av pinnen i början av 1200-talet hade han sannerligen satt en outplånligt avtryck.

Världens värsta pappa, eller hur?

Och ha en fin fars dag!