Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häng med in i 21 unika hem

Visst är det trevligt att få kika in andras fina hem? Här har vi samlat en alla våra hemma hos-reportage där du kan läsa om och inspireras av bland annat storslagna renoveringsprojekt, ödehus som blev drömhus och arkitektritade husdrömmar.

Evelina och Christian gjorde om lärarhuset till ett supermysigt hem

Hemma hos Evelina och Christian Engstrand i Gate lämnas inget åt slumpen. Den gamla lärarbostaden är pietetsfullt inredd.

De lever sin dröm i sekelskiftesvillan

Pontus Wahlströms och Anna Petterssons sekelskiftesvilla på Södra Kungsvägen är omsorgsfullt renoverad och smakfullt inredd.

Så förvandlade de huset till en paradbyggnad

Familjen Therése Börsholt och Emil Friberg med barnen Ville och Freja, får många komplimanger för sitt hus. Med rätta, de har ägnat tio år på renoveringar.

Annelie älskar retro-grejer – häng med på en liten tidsresa

Annelie Aspensten vill inte kalla sig en extrem samlare även om lägenheten på Hörnviksgatan i Tidaholm vittnar om något annat.

Följ med in i 20-talshuset: ”Har alltid gillat äldre hus”

Christin Beijbom, Mikael Isaksson och dottern Alicia bor i ett drömhus med historien inbyggd i väggarna. Oräkneliga timmars hårt arbete ligger bakom hemmet.

Ödehuset som blev drömhus

En bild på en åker. Det blev början på en hus-saga med lyckligt slut för Mimmi Adomeit Götlind och hennes familj.

Från fårhus till magnifikt boende – spana in huset som synts i SVT:s Husdrömmar

På sluttningen mot Hornborgasjön har Ewa och Börje Falemo byggt sitt drömhus.

Inredaren Josefines hem andas lugn och ro

Hemma hos inredaren Josefine Svensson är det lugna färger och ordning och reda som gäller.

De bygger unikt hus mitt i centrum

Med naturliga material och många fönster skapar Malin och Peter Kling sitt drömhus. Det är många förbipasserande som stannar till och tittar på huset som håller på att uppföras.

De sålde huset och drog till sjöss

Angelica Håkanssons familj vaknar med sjön kluckande på andra sidan sovrumsväggen. De äter frukost, undersöker dagens väderprognos och seglar iväg dit vinden för dem för dagen. För ett år sedan gjorde familjen det som många drömmer om men aldrig vågar när de sålde huset och flyttade till sjöss.

Ett tryggt hem för den aktiva familjen

Erika och Mattias Landahl träffades 1996 på gymmet. Sedan dess har de fått fyra barn, byggt om ett hus och förverkligat otaliga möbelsnickeriidéer.

Blod, svett och tingshus – familjen får pris för Kollängen

Elisabeth Lokrantz Stigson har fått kommunens byggnadsvårdspris för restaureringen av Kollängens tingshus.

Familjen Waage gjorde församlingshemmet till sitt drömhus

Frida och Bjarki Waage har renoverat och bor i ett tidigare församlingshem.

– Vi har gått från 12 kvadratmeter i centrala Göteborg till 317 kvadrat här.

Helén och Bengt bor mitt i naturen

Sist på vägen, hundratals meter från närmsta granne, bor Bengt Jalmselius och sambon Helén Perlheden ute vid Vristulven i ett hem inrett till stor del i naturmaterial.

40-talskåken förvandlades till ett modernt boende

Följ med hem till Sanna Bergström och förre hockeyspelaren Mattias "Gummi" Gudmundson. De har förvandlat en gul träkåk från 40-talet till ett modernt boende i vitt med spännande detaljer.

Hon har Skaraborgs mysigaste hem enligt omröstning

Mörkt och ljust. Gammalt och modernt. Gitte Davidsson villa faller de flesta i smaken. Nu kan hon titulera sig Skaraborgsmästare i mysiga hem.

"Att ge upp fanns inte på kartan", säger de envisa husbyggarna

Madeleine Söderqvist och Loke Walander har byggt sitt drömhus ute på landet i funkisstil helt från grunden – även om kommunen var lite motsträviga under projektets gång.

De tog sig an stort husprojekt: ”Det här huset är för alla”

Direkt när Reidun Hedberg och Åke Söderqvist såg det gamla huset - på över 280 kvadratmeter - insåg de att det skulle bli ett stort projekt att renovera det. Byggnaden höll på att förfalla efter att ha stått tom i över tio år, men paret kunde se en potential.

Från ruckel till paradis med hångelstig

Ingen toa, ingen dusch, knappt en enda garderob och en fläkt som inte fungerade - när Peder Andersson köpte ett sommartorp var det mycket som saknades. Se hur Peder Andersson och Carina Mogren renoverade det till sitt permanentboende.

De blåste liv i föråldrat torp: "Det var gasmask på som gällde"

Döda fåglar och insekter på vinden, väggar och golv i bruna och gröna nyanser i hela huset samt spår efter möss här och där - när Annika och Janne Lidberg tog över släktingarnas torp fanns det mycket jobb att göra.

Hon gick från showartist till konstnär - och fann kärleken mitt husrenoveringen

Jenny Carlberg tröttnade på artistlivet i Stockholm och valde istället att satsa på sin stora passion - konsten. Det tog henne till Valtorp där hon är i full färd med att renovera sitt hus.