1. Lasse Stefanz fyllde Parken

Lasse Stefanz var tillbaka i Folkets park i Tidaholm - och det blev en succéartad comeback. Dansbandslegendarerna lockade storpublik och fick det att svänga ordentligt på dansgolvet i början av mars.

10. Bonden sökte fru och fick sambo – nästa år blir det bröllop

Stenstorpsbonden Rickard Hjortmar sökte fru. Han fick till att börja med en sambo. Under 2020 kommer Charlotte Pettersson, som Richard möte i webb-versionen av Bonde söker fru, bli just hans fru.

– Det blev ju bättre än jag någonsin hade vågat hoppats på, sa Rickard till tidningen i slutet av juli

3. Älgjakten i gång – mytomspunnen 18-taggare föll tidigt

Vilken start det blev för Agnetorps jaktlag när det var premiär för älgjakten. Ulf Dahlgren fällde en ståtlig 18-taggare på ett gärde i Ormebråten vilket lär vara en av de största älgarna som fällts i kommunen sett till antalet taggar.

– Det var en rätt så bra ”kosse”, sa han nöjt.

4. Jorden kör in i rymdgrus: "Kan bli två stjärnfall i minuten"

Perseiderna är det årliga meteorregnet som inträffar runt den 12 augusti. Då kör jorden in i rymdgrus och skaraborgarna kunde se två stjärnfall i minuten.

— Från midnatt och framåt har man som allra bäst chans att se det, sa amatörastronomen Gunnar Sporrong.

5. Kompisen anmälde Daniel - nu siktar han på seger i Sveriges mästerkock

Daniel Johansson från Hjo blev anmäld till TV-programmet Sveriges Mästerkock av en kompis. När samtalet från TV4 kom om att Daniel skulle medverka trodde han inte det var sant.

6. Tidaholmskvartetten som ska laga mat i TV4 i höst

Förra hösten letade TV4 efter tidaholmare till Halv åtta hos mig. Enda kraven för att få medverka är att personen ska vara äldre än 18 år och inte arbetat professionellt med matlagning. Produktionsbolaget fick en drös med förslag på lämpliga kandidater, och till slut stod det klart att kvartetten med Gitte Falk, Per Wahlström, Peter Jonsson och Malin Hultman.

7. Bröllop, motorer och TV-kändisar på Tidaholms cruising

De som ville njuta lite till av blänkande bilar, smattrade motorer och sköna människor kunde slå på VB:s livesändning av crusingen i Tidaholm i början av maj. Cruisingen blev av efter mycket om, men och överklaganden till Länsstyrelsen. Här kan ni se höjdpunkterna från årets cruising.

8. Från olycka till lycka – dagarna Jennie och Jonathan aldrig glömmer

Jonathan Thurén, 27, och Jennie Faxe, 29, från Tidaholm gick i väntans tider för att bli föräldrar. Då hamnade Jonathan på sjukhus efter en allvarlig skada i samband under KM i futsal. Kort därpå satte Jennies värkar igång…

9. Folkfest med bilar i fokus – "Blev en riktig succé"

Det är inte bara i Tidaholm man cruisar. Bildspelet från Falköpings cruising lockade många till Västgöta-Bladets sida.

Enligt Klas Hermansson från Nasco Yankees blev kvällen en riktig succé.

– Det blev en fantastisk kväll och stämningen var verkligen på topp.

10. Tusentals svenskar har sagt sitt: Här finns ”Vätterns gömda medelhavspärla”

10 000 svenskar blev tillfrågade om badstränder som sticker ut. En Skaraborgsstrand hamnade på topplistan, Djänknesunden i Karlsborg – eller ”Vätterns gömda medelhavspärla”.