Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är bilderna från lördagens drifting

Under fredagen rapporterade tidningen från driftingtävlingen på Skara Sommarland. Tävlingen avgjordes under lördagen. Stämningen på publiken var på topp och solen sken.

Kommentatorn verkade inte lika nöjd över vädret. Men han stod ju också i skuggan.

– Här står jag med jacka och fryser och så ser man någon som står där på andra sidan banan i bar överkropp. Fy f*n för dig!, skojade han.

Publiken var nöjd och road, både av uttalanden som detta och av evenemanget som helhet. Omkring 2000 åskådare hade samlats. Röken från bränt gummi låg som dimma över parkeringen och man kunde känna partiklar av asfalt sprätta mot ansiktet även när man stod utanför kravallstaketet.

Drifting är en sport som av insatta brukar liknas vid sporter som konståkning och simhopp. Till skillnad från många andra motorsporter vinns tävlingarna nämligen genom poängbeslut av domare.

I ett av de sista heaten i RM-klassen lyckades Albert Häggbom krascha rakt in i, den av kommentatorn kallade, dödens mur. Med avgasröret mellan bena rullade Häggbom försiktigt över mållinjen en bra stund efter motståndare Johan Ingvaldsson.

Segrande i RM-klassen gick Pontus Hartman efter att ha slagit Jonas Knutsson i finalheatet.

Guldet i SM-klassen gick till Johan Andersson medan silvret gick till Kim Fors.