Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är nye FIF-tränarens största uppgift: "Det är en utmaning"

Daniel Stenmarker lämnade tränarposten i Fröjereds damlag och mannen som ska ge laget en nystart heter Peter Åhling. – Vi ska titta på hur vi ska driva det här framåt och utveckla det på bästa sätt, säger 39-åringen från Karlskoga.

De senaste säsongerna har Fröjereds IF främst blickat söderut mot Småland och Jönköpingstrakten för att hitta tränare till damlaget.

Den här gången har klubben gjort en helomvändning – och blickat norrut. För det är nämligen från Karlskoga som den nye tränaren Peter Åhling kommer ifrån.

– Jag hade andra uppdrag att fundera på, men det kändes som att det här tilltalade och lockade mig, säger 39-åringen.

För tre år sedan gick flyttlasset från Karlskoga ner till Mariestad där Åhling snabbt blev en del av ledarteamet kring klubbens damjuniorer. Den senaste säsongen tränade han Stöpens IBK.

En av utmaningarna för den nye FIF-tränaren blir att försöka hitta ett sätt att ersätta de drygt 80 poäng som Sara Anteryd svarade för under fjolårssäsongen.

– Visst är det en utmaning att försöka fixa ett sånt poängtapp. Det är poäng som ska hämtas in på ett annat sätt. Men det var också det som gjorde att jag kände att det var ett roligt uppdrag, även om jag hade tyckt att det var intressant även med Sara. Kanske kan man tajta till det bakåt och sprida poängfördelningen på fler spelare. Det är min förhoppning, säger Åhling som ser sin ankomst som en nystart för damlaget.

– Vi måste fundera på hur vi ska få ut max av gruppen och hur vi kan jobba med utvecklingen så spelarna kan ta nästa steg.

Åhling har förutom sina tränaruppdrag i Stöpen och Lockerud de senaste åren även jobbat i Värmlands innebandyförbund med distriktslag och utvecklingsfrågor.

Har det funnits några önskemål från föreningen på vad du ska uträtta?

– Vi har inte pratat något om det, utan har egentligen bara sagt att det blir en nystart. Det finns en önskan från föreningen att vi ska driva det här framåt och kanske spela på fler folk än tidigare.