Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här fyndas det på mellandagsrean

Har mellandagsrean spelat ut sin roll? Även om några tycker så, så märktes det ändå inte i Skövde. Där var det full fart i och omkring butiker i centrum och i stans handelsområden.

– Det är lite mysigt att gå på mellandagsrean, men i dag behövs den inte längre. Förr var det en stor grej, men nu finns ju black friday och andra reor, så det känns inte lika stort, konstaterar Josefine Lilja.

Hon och maken Daniel och lilla dottern Kaitlin strosade runt på Elins esplanad. Som många andra hade de tagit sig ut i det vackra annandagsvädret för att se vad årets mellandagsrea kunde bjuda på.

– Ja, det är skönt att komma ut lite efter att ha suttit inomhus i några dagar och ätit en massa julmat, menade Daniel Lilja med ett leende.

Tempot tycktes generellt denna dag vara betydligt lugnare än tidigare år. Många tog sig tid att strosa runt i butikerna.

– Det märks att det har tunnat ut med folk. Nu kan du lugnt och tryggt gå in i butikerna utan att behöva trängas, förklarade Susanne Eriksson, som tror att andra rea-tillfällen före jul och internethandeln har tagit över.

– Som konsument handlar du också mer medvetet.

Hon, Claudia Eriksson och barnen Lina och Philip Eriksson passade nu på att använda presentkorten som funnits i julklapparna. Kläder, en väska och tv-spel låg i påsarna.

Tv-spel var också vad William Blad på jakt efter. Han, syster Wilda och föräldrarna Christina och Micke Blad hade stannat till i Skövde på vägen hem till Trollhättan. De hade varit i Skaraborg för att fira jul.

– Det är mest barnen som vill titta. Men lite handlat brukar det ändå bli på mellandagsrean eftersom Wilda fyller år den 2 januari, förklarade Christina Blad.

Handlat hade också Ann Granath gjort.

– Ja, jag tog en sväng före jobbet. Jag har fyndat kläder. Byxorna var nedsatta med 300 kronor, konstaterar hon nöjt.

– Men egentligen tycker jag att det är lite för tidigt att starta rean redan på annandagen. Jag tänker på butikspersonalen som haft det så stressigt före jul. Jag tycker att julhelgen kan bli färdig först.

Samtidigt gillar hon att gå på mellandagsrean och gärna i sällskap med någon. Och det är något som de flesta verkade göra, ta med sig familjen eller vännerna och kanske kanske göra det där fyndet som man hoppats på.

LÄS MER: Varning för tjuvar – kan slå till under mellandagsrean

LÄS MER: Var femte vara går upp i pris