Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henriks uppmaning: Utmana en skäggig man under ”movember”

Fotografen Henrik Gustafsson Nicander tar bilder på män med skägg för att samla in pengar till Prostatacancerfonden. I november månad spetsar han insamlingen med att man får utmana valfri fotomodell i hans Skäggprojekt på valfritt sätt när man ger pengar till fonden.

Henriks Skäggprojekt startade under 2018 med syfte att tjäna in pengar till Prostatacancerfonden. Från att inledningsvis ha haft en förhållandevis blygsam omfattning med ett tiotal modeller har projektet vuxit sig allt större. Henriks mål är nu att skapa en bok med bilder på mängder av skäggiga män.

Läs mer: Skäggprojektet fortsätter växa

I år har Henrik bestämt sig för att genomföra en speciell insamling i anslutning till sitt projekt under november månad. Den som bidrar med en summa till prostatacancerfonden kan samtidigt passa på att skicka med en utmaning till valfri man i Skäggprojektet.

Förutsatt att utmaningarna håller sig inom vissa, uttalade ramar lovar Henrik att alla att ska genomföras och förevigas på film. Därefter läggs de upp på sociala medier för att motivera fler att komma in med bidrag. Målet är att samla ihop 100 000 kronor under månaden.

Idén till upplägget fick Henrik efter att ha sett liknande utmaningar på nätet.

– Jag hörde talas om ett par som var ute på resa och som blev rånade och lyckades samla ihop pengar till ny utrustning genom att be människor skicka dem pengar tillsammans med en utmaning, säger Henrik Gustafsson Nicander.

– Då blev jag inspirerad och tänkte att det var dags att göra en skäggversion av det och skapa en insamling till prostatacancerfonden.

Han berättar att han länge gick och tänkte på historien om paret på resan och att han till och med drömde om det.

– Sen vaknade jag vid fyratiden på morgonen och började fundera på hur jag skulle gå tillväga, säger Henrik.

Några utmaningar har redan droppat in. Den första blev att damma av den gamla internet-trenden ”Harlem Shake”. Den här gången med skägg.

– Nu hoppas vi på flera roliga utmaningar att genomföra, säger Henrik Gustafsson Nicander.

Fotnot: Mer information om insamlingen och projektet finns här: https://insamling.prostatacancerforbundet.se/fundraisers/movemberchallangeutmana-

ett-skagg samt https://www.facebook.com/events/526831378170122/