Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyfest att vänta i Skövde – blir värd för historiska kvalspelet

Till hösten kommer det första kvalspelet till TV-pucken för tjejer att spelas. Västergötlands ishockeyförbund kommer att arrangera det historiska kvalet och Skövde blir en av spelorterna. – När vi fick förfrågan var det inget svårt beslut att fatta, säger Anders Strålman, kanslichef på Västergötlands ishockeyförbund.

För några veckor sedan avgjordes den sista upplagan av Stålbucklan. Till hösten kommer nämligen TV-pucken att spelas för både tjejer och killar.

I september ska det första kvalet till TV-pucken för tjejer spelas och Västergötland kommer att arrangera det historiska kvalspelet.

– Det är med stor glädje som vi mottagit beskedet från Svenska ishockeyförbundet, säger kanslichef Anders Strålman i ett pressmeddelande.

Tre spelorter

Gruppspelet kommer att spelas i Lidköping, Mariestad och Skövde den 20-22 september senare i år.

– Skövde kommer att fungera som centralort med kost och logi för samtliga deltagare.

– Tillsammans med Skövde kommun, HC Lidköping, Mariestad Bois, Skövde HC och Skövde IK kommer vi att jobba hårt för att det ska bli en TV-puckshelg som man kommer ihåg, säger Strålman.

Spännande upplägg

Och om lite drygt två år kommer ännu en upplaga av TV-pucken att spelas i krokarna.

– Västergötlands ishockeyförbund är oerhört glada och tacksamma att vi har fått förmånen att arrangera slutspelet 2021. Det nya sportsliga upplägget ser mycket spännande ut med att slutspelet kommer att spelas både för flickor och pojkar samma helg, avslutar Anders Strålman.