I samband med lördagens Lottodragning introducerade Svenska spel Andra Chansen. Där hade Lottospelare som lämnat in rader mellan 26 juni och 28 december chansen att vinna en miljon kronor. Dragningen resulterade i femton miljonvinnare från Kiruna i norr till Malmö i söder.

En av de som överraskades av miljonvinstbeskedet under nyårsveckan var en kvinnan i 70-årsåldern från Töreboda.

– Jag kan inte förstå det ännu. Jag har aldrig trott att jag skulle vinna så här mycket, jag brukar inte ha sådan tur, var det första tankarna hon fick ur sig, när Svenska spel ringde upp.

Spelat i 20 år

Lotto hade kvinnan spelat de senaste 20 åren. Raderna som hon brukar lämna in består av barnen och barnbarnens födelsedatum. Men det var alltså inte hennes vanliga Lottorader som resulterade i miljonvinsten utan istället en av de chanser hon samlat ihop till Andra Chansen.

– Jag har varit sjuk under en period, men just nu när du berättar det här känner jag ingen smärta, förklarade vinnaren för Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Med tanke på den senaste tiden kom vinstpengarna extra lägligt för den pensionerade Törebodabon.

– Vinsten kommer i goda händer. Jag ska se till att underlätta min vardag så mycket det går. Jag ska också hitta på något roligt med mina barn och barnbarn.

Korka upp

När det var dags att runda av samtalet hade vinnaren ännu inte greppat miljonvinsten fullt ut.

– Jag är så förvirrad att jag inte kan tänka just nu. Det är lite ofattbart. Jag ska korka upp lite bubbel för att fira senare, avslutade kvinnan.

Vinnaren önskar vara anonym.