Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Skövde HK korttidspermitterar elitlagets spelare och ledare

Flera idrottsklubbar har valt att korttidspermittera spelare och ledare till följd av coronaviruset. Så nu också IFK Skövde HK.

Sammanlagt handlar det om 24 personer i och runt IFK Skövde HK:s elitlag där korttidsarbete införts till 60 procent från och med den 1 april och sex månader framåt. Det står klart efter att klubben förhandlat med fackförbundet Unionen.

Anledningen är uteblivna intäkter och den ekonomiska ovissheten inför framtiden.

Beroende på hur utvecklingen blir finns möjlighet att bryta avtalet alternativt förlänga det med ytterligare tre månader.

IFK Skövde skriver på sin hemsida att det gäller träning i såväl grupp som individuellt och att det kommer att tillämpas enligt uppgörelsen och enligt hälsomyndigheters allmänna råd.

Handbollssäsongen fick ett abrupt slut. Sista omgången i Handbollsligan ställdes in liksom SM-slutspelet. IFK Skövde slutade på fjärdeplats i tabellen.

I tisdags förra veckan drog laget igång den kollektiva träningen igen och då var nye huvudtränaren Henrik Signell på plats och träffade spelarna för första gången. Hans kontrakt med IFK Skövde börjar formellt att gälla den 1 juli.