Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insamlingsrekord för Rock mot cancer

Den sjätte upplagan av musikfestivalen Rock mot cancer i Hjo stadspark förra lördagen satte nya rekord. Aldrig någonsin har man samlat in så mycket pengar och aldrig tidigare har man haft en så stor publik.

Under de tolv timmar festivalen pågick så hade man en publik på omkring 13.000 personer och det är inte omöjligt att det var ännu fler.

Även insamlingen slog nya rekord – ännu en gång! När festivalen startade 2014 hade man skissat på ett insamlingsmål. Det gällde då att få ihop 10.000 kronor. Resultatet den gången blev 60.000 kronor och sedan dess har det ökat varje gång.

– Vi trodde väl att vi hade nått taket förra året när vi fick ett överskott på 535.000 kronor - säger arrangörsföreningens kassör Håkan Forsberg och får medhåll av Gerda Anderson och John Jarstål.

Så blev det nu inte. Även den här gången blev det ett insamlingsrekord då man fick in totalt 688.000 kronor på frivillig entré, insamling och försäljning.

Efter att alla utgifter är betalda så kan nu Föreningen Rock mot Cancer i Hjo skicka inte mindre än 644.000 kronor till Barncancerfonden Västra.

En förening med ca 1300 familjer med cancerdrabbade barn som är helt beroende av insatser liknande denna. Föreningen får nämligen inget stöd från varken stat, kommun eller landsting.

– Vi är jätteglada att vi nu kan hjälpa föreningen med ett så stort belopp säger Rock mot Cancers ordförande Siewert Anderson. Totalt har sponsorer och festivalbesökare under de sex år som festivalen har arrangerats, bidragit med 2344.000 kronor!

Bild: Håkan Forsberg, Gerda Anderson och John Jarstål med resultatchecken.